Programma Zwitserland 2011

Zaterdag 4 juni 2011

Op zaterdag worden de deelnemende Mini’s gekeurd op technische gebreken die onderweg problemen op kunnen leveren. Deze keuring vind plaats bij onze sponsor Classic Mini Center Brunssum, ook bekend als Autofit Sjaak van den Bergh. Na de keuring gaan we naar Camping De Watertoren in Landgraaf. Hier zullen we overnachten om op zondag officieel te starten voor de tour. Als optie heeft Camping de Watertoren ons de mogelijkheid gegeven om vanaf donderdag 2 juni in te checken en enkele dagen vooraf uit te rusten op deze camping. Indien u van deze optie gebruik wil maken kunt u de camping zelf bellen voor de reservering. De extra overnachtingen dient u zelf af rekenen bij de receptie!

Classic Mini Center Brunssum (Sjaak van den Bergh)
Haefland 15
6441 PA Brunssum
045-5270270
www.classicminisbrunssum.nl

Camping De Watertoren
Kerkveldweg 1 
6374 LE Landgraaf 
045-5321747 
www.campingdewatertoren.nl

Zondag 5 juni 2011

Na een ontbijt zullen we om 10.30 uur van start gaan voor de 1e etappe. Een route door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Ardenne brengt ons naar Luxemburg. Langs de grens Duitsland / Luxemburg bereiken we Camping Nommerlayen, een vijf-sterren camping die een keer in onze rit moest voorkomen. Nu na de winter het verwarmde en overdekte zwembad klaar is weten we zeker dat we daar een duik kunnen nemen. Een super mooie locatie (waar voor mij vele mooie herinneringen liggen).

Europacamping Nommerlayen
Reu Nommerlayen
L-7465 Nommern (Lux)
00 35 2-879678
www.nommerlayen-ec.lu

Maandag 6 juni 2011

Vanaf de Camping een stukje mooi Luxemburg, een rechte lijn naar het zuiden en vervolgens bereiken we de Vogezen. Het typische beeld van de gekleurde huisjes en de bosrijke omgeving geeft ons het gevoel al kilometers van huis af te zijn. We zullen net ten noorden van Phalsbourg blijven voor de overnachting op Camping Les Bouleaux. Een tip voor de mensen die vroeg op de camping zijn: net ten zuiden van Phalsbourg is het hellend vlak van St-Louis-Arzviller. Hier worden binnenvaartschepen in een 900 ton stalen lift gevaren en deze lift wordt omhoog getrokken met kabels. Een sluis met een hoogteverschil van 44,55m over een afstand van 108m., wat uniek is in Europa. Hierdoor is het overbodig om 17 sluizen te varen en een tijdwinst van 1 dag!

Camping Les Bouleaux
5 Rue Trois Journaux
57370 Vilsberg, France
00 33 387241872
www.campinglesbouleaux.fr

Dinsdag 7 juni 2011

Voor de dinsdag een korte rit. Het is een rit door het noordelijke gedeelte van de Vogezen. We verlaten Frankrijk en maken een sprongetje naar Hoch Schwarzwald. Een rit als voorbereiding op wat er allemaal gaat komen. De heuvels gaan over in bergen en dicht begroeide bossen wisselen zich af met mooie vergezichten. Op Camping Carpe Diem komen we tot rust met op de achtergrond de stroming van de rivier Nagold.

Camping Carpe Diem
Martinsholzle 6-8
72218 Wildberg (D)
00 49-7054-931851
www.campingcarpediem.de

Woensdag 8 juni 2011

We steken landkreis Baden-Wurttenberg over waarbij we niet te kleine weggetjes volgen. Onderweg worden we genoodzaakt om een stuk rond het oefenterrein van de Duitse landmacht te rijden. Deze “verbindingsroute” brengt ons naar verscheidene uitzichtpunten vanwaar je van de natuur kunt genieten. We eindigen op de camping waar we in 2003 verrassend binnen werden gehaald met een programma rondom de Mini en waar velen afgelopen jaren nog een bezoek hebben gebracht. Camping Gitzenweiler Hof krijgt van de ANWB Campinggids het cijfer 9. Iets waar Frau Muller erg trots op is en waar ieder jaar hard gewerkt wordt om dit in de komende jaren zo te houden.

Camping Gitzenweiler Hof
Gitzenweiler 88
D-88131 Lindau-Gitzenweiler
00 49-8382-94940
www.gitzenweiler-hof.de

Donderdag 9 juni 2011

Bij voorbaat een dag waar vele nog lang over zullen praten. Een dag waar we ’s morgens vroeg weg moeten om al het moois wat we tegen komen op de camera vast te leggen. Allereerst moeten we de drukke stad Lindau door. Langs de Bodensee en een stukje Oostenrijk komen we in Zwitserland. Hier kan aan de grenskiosk een vignet gekocht worden. Al snel bereiken we de Frankenpass, een bergpas die iedereen moet rijden om bij de camping te komen. Deze bergpas is niet stijl maar trekt heel lang omhoog om vervolgens weer af te dalen. Later in de rit zullen we nog een bergpas moeten nemen. Met de bergpassen driehoek in het zicht moet iedereen bepalen hoeveel tijd en moed men heeft. De makkelijkste weg is de Susterpass. Achter de Susterpass ligt de camping dus wie met Puck of aanhanger rijdt hoeft de rest niet te missen. Met voldoende tijd kun je de driehoek Susterpass/Furkapass/Grimselpass rijden. Helaas moeten we weer op tijd aanschuiven voor de maaltijd van alweer de laatste avond. Op een kleine afstand van de camping ligt het hotel waar we samen komen om de ervaringen van deze rit met elkaar de delen.

Camping Aarenschlucht
Hauptstrasse 34
3862 Innertkirchen
00 41-33-9715332
www.camping-aareschlucht.ch

Vrijdag 10 juni 2011

Zoals velen van ons gewend zijn hebben we op vrijdag een korte rit van 2 a 2,5 uur naar het IMM. Er is maar één lange toegangsweg waardoor we bij drukte gewoon aan moeten sluiten. Er is ongeveer 10 km voor het IMM een trefpunt gemaakt zodat we allen gelijk op het IMM aankomen en we een goede plek kunnen opzoeken.

© 2011 Stichting Go4It.. Drupal theme by Kiwi Themes.